A mérce az igényességben rejlik. A hétvégén volt szerencsém  hotelben megszállni, ahol kellő odafigyeléssel néztem a protokoll hogyanját. Sok mindent tapasztaltam, és megfigyeltem azt, hogy akik a napi szintű szakmai tudásukba is beleviszik, amit egyébként minden értékes ember joggal elvár, hogyan is működik a gyakorlatban. Érdekes szakma ez a protokoll:-) Persze hétköznapi emberként itt-ott vétünk hibákat,természetesen én is:-), de olyan helyeken ahol ez legfőképpen elvárt, és el is várható az mégis csak egészen más.

A tisztelet megadásának módjai többfélék lehetnek. Érezhetőek, láthatóak, tapasztalhatóak. Engem nagymamám arra okított kis gyerekként is, hogy csak azzal szemben legyek úriember, aki velem is az. Igaza volt! Ennek ellenére a tiszteletadásra visszatérve az is igaz, hogy mindenki ELVÁRJA ugyan, SŐT!!!!, de ő maga nem adja meg azt viszont. Itt a baj. Ezt figyelem mostanában, és oktatásaim alkalmával is egyre többen panaszkodnak erre.

Jelkep-Berki-Erika-Utravalo-Tolunk-07

 

 

 

 

 

forrás: jelkep.com

A normális embereknek igénye van a szellemi feltöltődésre, igénye van a stabil párkapcsolatra,  a barátságokra, de igénye van a rendre, a tisztaságra, a lakhelyre, a ruhára és az anyagi javakra is. Aki kivül igénytelen, az belül is igénytelen, s ez alól kivétel soha nincs.

Olyan is van, aki kívül igényes és belül mégis zűrzavar és káosz uralkodik. Farizeusi módon más szemében a szálkát, a magáéban a gerendát sem látja… Tiszteletlen és udvariatlan.  Ez viszi ki legtöbbször a biztosítékot mindenkinél, még az ilyen személyeknél is.

Az igényes ember nem hazudik, nem csal, nem lop, mert igényes.  Az igényes embernek megjelenése kellemes. Személyisége szintén az.  Az igényes embernek igényes a felelőssége, mert felvállalja az igazi felelősséget.

Egy szó mint 100 az igénytelenség és a tiszteletlenség minden téren az egyik legszembeötlőbb szegénységi bizonyítvány lehet ránk nézve.

Igénytelennek és tiszteletlennek lenni annyit tesz, hogy önmagunkat nem becsüljük  és nem tiszteljük eléggé. Aki tisztában van az eredményeivel és az értékeivel, az igenis tartja magát valamire, és jól is teszi!- mert nem éri be kevesebbel, bóvlival, igénytelennel, és tiszteletlenséggel.

Az ember olyanná válik, mint a környezete, de úgy is írhatnám, hogy amilyen a körülötte lévők személyisége. Az az öt ember határozza meg, akikkel a legtöbbet együtt van.

Az igényes ember elismeri önmagát, mert meg is érdemli- elvégre megdolgozott érte! A tanulás mögött átvirrasztott éjszakák, lemondott ünnepnapok vannak. A tapasztalatok mögött pedig tömérdek tévedés, melyekből okulhattunk.

Törekedjünk tehát a tiszteletre, az egymás iránti őszinte megbecsülésre és egy emberi világra, mert megérdemeljük!

Kezdőkép forrása: demotivalo.net