Kedves Olvasóim! A lábbelinek nemcsak a kényelme a fontos, hanem a minősége és a megjelenése is. Miért? Még a nagymamámtól hallottam a következőt. Idézem: „…ha bárkivel találkozol nézd meg a haját és a cipőjét, mert a kettő között van az ember….” Igaza volt. Bár időközben a kommunikációs fejlődés hatására, nem annyira a frizurát, hanem a cipő mellett az emberek tekintetét szoktam nézni, mert a szem és a testbeszéd szavak nélkül is tájékoztat a valóságról.

Na, de ne kalandozzunk el! Térjünk vissza a cipőkhöz. Mivel tetőtől talpig szokták felmérni a másikat, ezért nem állhatunk meg az ember bokájánál. Ám meg kell jegyeznem, hogy a cipőktől nem annyira a divat követését várják el, hanem a tisztaságát! Azt méricskélik. Legalább olyan árulkodó jellemünkről, mint a kezünk.

Érdekesség az is, hogy a férfiak este 6 óra után már barna cipőt ne viseljenek, kivétel ez alól a nyár, ha világos öltönnyel párosul.

Leggyakoribb minden esetben a fekete bőr cipő. Elegáns, tisztán tartható és sok mindenhez lehet hordani. Öltözék esetén fekete cipőhöz, fekete zokni és fekete öv viselendő.

A nők annyi cipőt vegyenek, amennyit csak szeretnének. Öltöztet! Társaságban azonban a  papucsot fogadhatja némi grimasz. Bár kényelmes, de illetlen.

Irodai munkahelyen a korrekt megjelenést a cipő biztosítja, nem a papucs. Gondoljunk csak arra, hogy bárkivel találkozhatunk, aki épp végig fog méricskélni:-)

kezdőkép forrás: www.lifestyleshop.hu

forrás: PI: 222 szó