A minap olvastam a 3 legnagyobb illemtan-tévhitről, amit valószínűleg te is rosszul tudsz.
Az illemmel kapcsolatban számos tévhit él  ugyanis a köztudatban.

Íme, három szabály, amit sokan rosszul ismernek:

1.Az étteremben a férfi dolga asztalt választani

A férfira több feladat hárul az illem szerint, ám nem minden az ő dolga. Javasolhat ő éttermet, és amikor megérkeztek a helyszínre, természetes, hogy előbb neki kell belépnie a helyiségbe, majd megtartania az ajtót, amíg belépsz, és gálánsan előreengednie. Ezek bizony mind tipikus férfifeladatok, amiket joggal elvárhatóak egy udvarias embertől. Az asztalválasztás azonban, persze, ha nem zsúfolt helyről beszélünk, és nincs előfoglalásotok, a tévhittel ellentétben már a hölgy feladata. Ahogy az asztalnál a szék kiválasztása is, amelyre le szeretnél ülni.

Ha kényelmesen helyet foglaltál, miközben lovagod a széket gondosan alád tolta, jöhet is az étlapról való választás, amit az illem szerint elsőként a partnereddel közölsz, és ő majd továbbítja kívánságod a pincérnek.

2.A nőnek öt percet illik késni a randevúról

Az öt perces késés a szép lányok ismérve – magyarázzák sokszor ezt az udvariatlan gesztust a férfiak, ha kedvesük megvárakoztatja őket. Sőt, a nők többsége előjogának is tekinti, hogy kicsit késsen a randiról, hogy a várakozó fél izgatottabban fogadja.A tévhittel ellentétben, és bárhogyan is magyarázzuk, a késés, ha csak öt perces is, a tiszteletlenség jele. Fontos szabály, hogy a randevún a fiúnak öt perccel előbb, a lánynak pedig percre pontosan illik megjelennie, ha tetszik, ha nem. Ezzel az apró figyelmességgel jobban indul az este. És ne feledjék hölgyeim, a pontosság a királyok erénye! (is)

3.A szárnyasok combját lehet kézzel enni

Régi tévhit, hogy a szárnyasok combját lehet kézzel enni, és ennek megfelelően étteremben is gyakran látni embereket, akik gátlástalanul falatozzák a fehér húsokat evőeszköz nélkül. Az illem úgy kívánja, hogy a szárnyast csak akkor foghatod meg, ha a végét becsomagolták sztaniol vagy fehér papírba, így ujjaid nem fognak zsírban tocsogni, ha kézzel kívánsz étkezni.A virslit már eheted kézzel, de, ha lecsós, akkor csak késsel, villával. A kenyeret bal kézzel törve, falatonként edd, és semmiképpen se harapd, mert illetlenség. A kész szendvicset már nyugodtan haraphatod, vagy, ha nem akarod, késsel, villával vágd fel.Ez azért kicsit vicces ám, de nem illetlen mégsem. Halászlé fogyasztásakor a szálkát az alátétre tedd.

forrás: femina.hu