Az információáramlás gyorsasága századunkban alaposan megnövekedett – globalizált multimédia-korszakban élünk. Okos telefonok, tabletek, laptopok vannak mindenkinél.A hetvenes évek óta a „high tech” korszakot a high speed (gyors sebesség) jellemzi.

A repülő tömegközlekedési eszközzé vált, a mobiltelefon mindennapos használati cikké, a szatellit-csatlakozás, internet és laptop realitás minden menedzser, üzletember számára.

Képernyőn bármilyen szakinformációt kikereshetünk a világhálón, CD-n mindent megrendelhetünk, CD magunk is írhatunk, otthoni PC-nk egyre több kunsztra képes… Az újságokban naponta több információt olvasunk, mint amihez a múlt századi ember egy év alatt hozzájutott. A kutatók szerint azé a hatalom, akié az idő feletti uralom joga.

Az idő egyike a nyelvek leggyakrabban használt főneveinek. Mivel pedig egy szűkre szabott forrást reprezentál, nagyon takarékosan kell vele bánnunk. Sajnos a legtöbb ember ugyanolyan pazarlóan bánik vele, mint bármelyik másik forrásával: saját vagy a föld energiáival. A felnőtt népesség nagy része munkával tölti nappalai nagyobbik részét, de nem osztja be az idejét tudatosan. Rabjává válik ahelyett, hogy uralná. Ahhoz, hogy a tovaszáguldó időt jobban hasznosítsa, tudatosan meg kell fogalmaznia azokat az tevékenységeket és körülményeket, melyek időrablóak. Amint leleplezte az időtolvajokat, újratervezheti a visszazsákmányolt időt.

Saját vélemény és tapasztalatként megosztom a 7 tippet:

  1. Vezesd a naptárad!
  2. Tartsd be a pontosságot!
  3. Készíts tervet, a feladataidhoz!
  4. Vedd rövidebbre a telefonbeszélgetéséket!
  5. Ha behavaztál mondj nyugodtan egy-egy dologra nemet.
  6. Szánj elegendő időt a sportra, olvasásra, pihenésre- később megtérül.
  7. A pihenés ideje alatt NE gondoljunk a munkánkra.

Forrás: web femina.hu

Kezdőkép: spirulina-mikroalga.hu