Kedves Olvasóim!

Az elmúlt bejegyzésem zárásaként arról írtam, hogy nemcsak önmagunknak, hanem embertársainknak is tartozunk azzal, hogy gondját viseljük testünknek.

Most a befejező részben az ehhez tartozó kulturáltság ismereterőjegyeiről írok.

Itt szeretném megköszönni azt a sok visszajelzést is, amit oldalammal kapcsolatban kapok Önöktől, úton-útfélen, vagy itt az interneten üzenetben. Örömmel tölt el, hogy ilyen sokan olvassák, és sajátítják el azt a sok ismeretet, mellyel kulturáltabbá tehetjük környezetünket, és nem utolsó sorban önmagunkat. Köszönöm a bizalmat! Ezentúl is igyekszem rászolgálni, és praktikus tanácsokkal segíteni hézköz-és ünnepnapjaikat.

A protokoll kódex paragrafusa, ha hiszik, ha nem külön említést tesz a vízről is, mely szerint nyugodtan pazaroljuk. Ne higgyenek a sarlatánok vásári reklámjának, amelyek azt ajánlják, hogy arcodat ne mosd vízzel, hanem krémmel kenjed.

Figyelem! A víztől a bőr nem lesz vékonyabb, hanem épp egészséges, üde és feszes lesz tőle:-) Így hát testüket is nyugodtan részesítsék, amilyen gyakran csak lehet, a fürdés jótéteményében, – mert egészséges, és a szépség és ápoltság legfőbb feltétele az EGÉSZSÉG. Beteg, piszkos test nem lehet szép.

…és ha már említést tettem a kulturáltság ismertetőjeleiről, akkor engedjenek meg egy megjegyzést.

Úriember, úrinő, ha már olyan egyszerű ruhában lép is eléd, ÁPOLTSÁGÁVAL rögtön megérezteti LELKI KULTURÁLTSÁGÁT.

Ám, hogy ez a kultúra valóban igazi-e az jelentéktelen apróságokon múlik.

Például:

Kedvelt szlogen, hogy „aki fiatal, annak minden jól áll” Igen. Lehet fiatal és gyönyörű, helyes, csinos vagy sármos, ha a haja rendetlen, a keze ápolatlan, a körme koszos, a kommunikációja közönséges, máris bebizonyosodik, hogy nincs igaza a fenti szállóigének.

A következő részben említést nyernek a kezek, a haj, a borotválkozás és társai. Tartsanak akkor is velem.

Legyen szép, ápolt és komfortos napjuk!

Gábor by protokollexpert

Felh. forrás: Új idők illemkódexe

Kezdőkép forrása: www.menstyle.hu