Amikor valaki öltönybe bújik, sugárzik róla az elegancia és magabiztosság. Az ilyen markáns megjelenést a legapróbb részletig tökéletesen kell tudni viselni, azonban sokan olyan elavult szabályok és tévhitek alapján képzelik ezt el, amelyek már rég nem érvényesek, sőt, még rontanak is az összképen.
Az öltönyökkel az a legnagyobb baj, hogy nem haladnak a divattal. Már nem az üzletekben találhatók nagy részére gondolok, hanem a gardróbokban rejtőző darabokra. Nincs is kellemetlenebb, ha valaki a diplomaosztóján is a ballagós öltönyét viseli. Persze érthető, ha nem vásárolsz minden héten újat, de ezen a téren is haladni kell a korral. Nem árt, ha inspirálódunk a neten keringő street style fotók sokaságából, hogy egyenesbe kerüljünk azzal, hogy mi megengedett és mi az ami tilos.

PAMUTPÓLÓ VISELÉSE KÖTELEZŐ AZ ING ALATT
Megértem, hogy praktikus szempontok vezérlik azokat, akik ilyet tesznek, de uraim, az egész klasszikusan elegáns szettet tönkrevágja az ing alól átsejlő, kikandikáló pamutpóló. Amennyiben attól tartasz, hogy megizzadsz, és ezzel kényelmetlen helyzetbe sodrod magad, vásárolj ingbe ragasztható izzadásgátló tapaszt. Lényegében ez a kis textildarab olyan, mint egy tisztasági betét, tökéletesen felveszi az ing alakját és felszívja a nedvességet. Természetesen más alternatívák is léteznek, hogy búcsút mondj az izzadásnak, azonban ez egy okos és instant megoldás, akár váratlan helyzetekre is.

BIZTOSAN EGY MÉRET VAGYOK ALUL ÉS FELÜL IS
Azért, mert belegyömöszölöd magad az egy számmal kisebb nadrágba vagy zakóba még nem feltétlenül az a te méreted. Tény, a legtöbb öltönyt árusító bolt szettben kínálja az azonos méretű darabokat, azonban jobban teszed, ha körülnézel máshol is, hiszen rengeteg olyan öltöny kapható, ahol a zakó és a nadrág külön-külön, eltérő méretben is megvásárolható. A fast fashion boltok általánosságban így árulják termékeiket, így nem kell görcsölnöd, hogy esetleg az együttes egyik tagja kicsi lesz rád.

A NYAKKENDŐNEK ÉS A DÍSZZSEBKENDŐNEK PASSZOLNIA KELL
Egyáltalán nem igaz, sőt, az a legmenőbb, ha közük sincs egymáshoz. Persze az összhatás nagyon is fontos, de nem kell görcsösen ragaszkodnod az azonos mintához vagy színhez. Bátran játszhatsz a mintákkal, például a trendi csíkos vagy bohókás pöttyös darabok remekül mutatnak virágmintával és vice versa. Ha nem kedveled a printeket, akkor a komplementer színeket nyugodt szívvel párosíthatod egymással, ezek minden helyzetben csodásan kiegészítik és támogatják egymást.

RÖVID UJJÚ INGET IS FELVEHETEK AZ ÖLTÖNY ALÁ
Hát, nem! Olcsó és unprofesszionális hatást érsz el vele, pont az ellenkezőjét, mint amit kéne. Ha öltönyt viselsz, minden helyzetben hosszú ujjú inget kell alá venni, nincs apelláta. A rövid ujjú verziónak igazából semmi haszna, viselni is nehézkesen lehet, alig áll jól valakin, és egyáltalán nem divatos. Ha szereted a hasonló megjelenést és nem akarsz lemondani róla, akkor lecserélheted olyan darabokra, melyek divatosak ebben a szezonban. Például és galléros pólóra vagy egy újdonságnak számító Cabana ingre.

CSAKIS A FEKETE ÖLTÖNY SZÁMÍT ELEGÁNSNAK
Temetéseken és a maffia főhadiszállásán ez az állítás megállja a helyét, azonban manapság, amikor olyan trendszínek váltják egymást a férfidivatban, hogy néha mi is meglepődünk, nincs így. A legelegánsabb megjelenést a szokatlan színek tudják megadni, hiszen különlegesek és nem mindennapi összhatást eredményeznek. Ha ebben a szezonban egy igazán ütős öltönyt szeretnél beszerezni, akkor válogass a legjobb trendszínek közül, ezekkel tutira nem foghatsz mellé.

forrás: http://stiler.hu

kezdőkép: http://oltony.network.hu