George Clooney idén ünnepli 55. születésnapját, mégis nők milliói vannak oda érte. Sőt, az idő múlásával egyre többen. Miért tartják vonzónak a nők az ősz, őszülő férfi hajat? Általános, minden nőre igaz választ természetesen nem tudunk adni, de az biztos, hogy feltételez egyfajta érettséget, tapasztalatot, magabiztosságot, amit nagyon sokan sármosnak, vonzónak tartanak. Akkor hátra lehet dőlni és malmozva várni, amíg 35-40 év körül megjelennek az első ősz hajszálak (valakinek még a 30. születésnapját sem kell megvárnia) és máris kész a sármos megjelenés?

Szuper lenne, de nem. Persze ott van a mondás, hogy a férfi olyan, mint a jó bor, az idővel csak egyre jobb lesz. Viszont ahogy az sem mindegy, hogy ezt a bort milyen körülmények között, milyen környezetben tárolják, úgy az sem, hogy ehhez az őszülő hajhoz milyen arcápolási, életmódbeli szokások társulnak.

Mert lehet szexi egy-egy idővel megjelenő ránc, de nem egy kiszáradt, fakó arcbőr, lehet egy mosoly iszonyatosan vonzó, de nem egy kávétól, dohányzástól elsárgult igénytelen fogsor, egy jól vágott őszes frizura is lehet annyira sármos, mint elrettentő egy elrontott hajszínezés és a sort lehetne még tovább folytatni.

nikolaj_coster_waldau

Az őszülésben talán nem is maguk az ezüst színű hajszálak jelentik a legnagyobb lelki kihívást, sokkal inkább a változás elfogadása és az ehhez való alkalmazkodás. Az őszülés viszont nem egyenlő a megöregedéssel és nem kell feltétlenül évgyűrűket sem növeszteni a has köré ezzel párhuzamosan.

Persze fontosak a genetikai adottságok, de az is biztos, hogy kis odafigyeléssel éveket lehet „fiatalodni”, ami nem csak a megjelenésben jelent előnyt, de az egészség megőrzése szempontjából is fontos.

Összegyűjtöttünk ehhez néhány tippet, amire érdemes odafigyelni:

1. Ápolt férfi arcbőr

A rendszeres, bőrtípusnak megfelelő arcápoló, hidratáló krém használatát ajánlott legkésőbb 30 éves kor körül elkezdeni, ugyanis a férfi arcbőr körülbelül ekkor kezd el öregedni. Persze, ha valaki már huszonéves korában elkezdi ápolni arcbőrét, az még jobb, pláne, ha kifejezetten száraz, érzékeny a bőrtípusa. Az arcápoló mellett érdemes alkalmanként kozmetikushoz is elmenni arckezelésre, ahol nagyobb dózisban jut az arcbőr a különböző tápláló anyagokhoz. Nem titok, hogy a helytelen étkezés, a dohányzás, hosszú átdolgozott vagy átbulizott éjszakák nyomai előbb-utóbb az arcbőrön is megjelennek, így érdemes az arcápolási rutint belülről, tudatos vagy tudatosabb, egészségesebb életmóddal kezdeni.

2.Jól megválasztott férfi frizura

Anderson Cooper - férfi frizura

„Mivel az ősz haj sokkal erősebb és durvább, ezért esetében a nagyon rövid, friss vágások néznek ki a legjobban. Ha szeretnéd mindenhol vagy csak fent hosszabban hordani, akkor a tompa vágási technikák helyett, jobbak a texturált, puhított frizura kialakítások, mert lágyabbá teszik a haj küllemét.

3.Ősz, őszülő borosta, szakáll

Ha ősz hajról beszélünk, akkor felmerül a kérdés, hogy mi legyen a borostával, szakállal.
Általános tippet az őszülő borostára nem lehet adni, mivel függ az arcformától, az őszülés mértékétől, mennyire van összhangban a frizurával stb. Létezik megoldás arra az esetre, ha inkább elfednéd a még csak itt-ott megjelenő ősz szálakat (szakállfestésről bővebben ITT olvashatsz). Az őszülő borosta is sármos tud lenni, viszont sokkal könnyebben tűnik elhanyagoltnak, mint ápoltnak és adhat hozzá +10 évet a megjelenésedhez, így arra mindenképp figyelni kell, hogy összhangban legyen a választott frizurával is.

Mark Ruffalo

4. Ápolt fogsor

Ez rettentő fontos és sok pénzt spórolhatsz meg magadnak, ha már fiatalon odafigyelsz a fogápolásra és rendszeresen keresed fel fogorvosod akár csak rutin ellenőrzésre is. A vonzó, fehér fogsor is adottság kérdése, nem születik mindenki hollywoodi mosollyal, de ma már nagyon sok féle fogszabályozási és fogfehérítési technika érhető el, amelyeknek segítségével szintén kompenzálni lehet az idő gyors múlását és a helytelen életmód évek alatt a fogakra rakódott jeleit. Nem csak a nők miatt, de üzleti szempontból is fontos az igényes mosoly, érdemes rá odafigyelni.

5. Ápolt férfi kéz, rendszeres manikűr

Ahogy az arcon is megjelennek a ráncok, úgy a kézen is előbb-utóbb elkezd látszani az idő múlása. Ezzel nincsen semmilyen gond, azzal viszont igen, ha nem foglalkozol a rendszeres kézápolással.

6. Találd meg az alkatodhoz, egyéniségedhez passzoló stílust!

Egy jól megválasztott alkathoz, életkorhoz, egyéniséghez passzoló stílus szintén sokat tud lendíteni a megjelenéseden és a magabiztos fellépésen is.

Nick Wooster

7.Önbizalom, magabiztos, férfias fellépés

Nincs attól vonzóbb, mint amikor egy férfi tisztában van saját értékeivel és azt magabiztosan vállalni is tudja. Sokkal vonzóbb egy ilyen tulajdonság, mint az, hogy mennyire jóképű valaki. Határozott, magabiztos, férfias fellépéssel sok nőt le lehet venni a lábáról és mondjuk ki, az ősz, őszülő haj mögött valahol a nők ezt a fajta érettséget is várják.

8.Rendszeres sport, tudatos életmód

Akár őszül a hajad, akár nem a rendszeres sportot, edzést érdemes beépíteni a heti programba. Rengeteget ad hozzá nem csak a megjelenésedhez, de a teljesítményhez, általános pozitív közérzethez, tudatos életmódhoz is. Nem kell évgyűrűket növeszteni a hasad köré csak azért, mert már nem hárommal vagy néggyel kezdődik az életkorod. Ugyanez igaz a tudatos, jól megválasztott étrendre, életmódra is, hosszú távon megéri a minőséget választani ebben is.

+1 tipp

40 felett menj el évente prosztatarák szűrésre! Ez először csak egy vérvétel, nem jár kellemetlenséggel, ha további vizsgálatokra lenne szükség, akkor pedig nem összehasonlítható a kellemetlenség az esetleges szövődmények mértékével!

forrás:igenyesferfi.hu-Halmai Zsófia