A brit királyi család megunhatatlan forrása a különlegességeknek, kezdve Margit hercegnő meglehetősen sajátos napirendjétől II. Erzsébet saját Mekijéig. Mert az is van neki.

A hercegnő délelőtti (a reggeli szó ebben a kontextusban kicsit vicces lenne) rutinja ugyanis a következőképp nézett ki, igaz, 1955 magasságában, de akkor is menő:

Margit kilenc órakor ébredt, természetesen ágyba kapta a reggelit és utána még két órát maradt is az ágyában, ahol rádiót hallgatott, újságot olvasott (amiket aztán a padlón szétszórva hagyott) és szelíden láncdohányzott. 

Később a szobalánya elkészítette a reggeli fürdőjét, fürdőt vett, aztán egy órát szánt a frizurájára és a sminkjére. Utána felöltözött. Ha jól számoljuk, már bőven dél környékén. 

Pontban 12:30-kor megivott egy vodkát, mielőtt csatlakozott volna az anyakirálynőhöz egy négyfogásos, nem formálisan, tehát csak ezüst tányéron szervírozott ebédre, mely után sajtot, gyümölcsöt és bort fogyasztottak. 

Legalább hatféle sajtból állt a választék, hazai és kontinentális sajtokból állították össze, mindig különböző módon. Egy ilyen reggelt mi is bevállalnánk.

Három dolog, amit (jó eséllyel) nem tudtál II. Erzsébetről

Margit után jöjjön a testvére, maga a királynő, akiről remélhetőleg szintén tudunk érdekességgel szolgálni. Mindjárt hárommal.

Van egy Mekije

Az köztudott, hogy egy csomó ingatlan (formálisan) az övé, sok földbirtokos elirigyelhetné tőle a portfólióját, benne a Regent Streettel, lovasbirtokokkal, kastélyokkal, elegáns szállodákkal.

Ebben semmi különösebb nincs, az már jóval érdekesebb, hogy II. Erzsébetnek van egy McDonald’s étterme is. Az oxfordi Banbury Gateway Shopping Park ugyanis egy koronabirtokon áll, márpedig a bevásárlóközponttal egyidőben, 2015-ben pedig megnyílt itt egy McDonald’s.

Gyakorlatilag egy Primarkja és egy Ed’s Easy Dinner étterme is van a királynőnek, bár technikailag egy koronabirtok nem a királynő személyes tulajdona, de a birtokról származó bevételek a kincstárt gyarapítják. Az összes koronabirtok úgy 2,4 milliárd font értékű vagyont jelent.

Egy héten csak egyszer van nála készpénz

Azt tudjuk, hogy elég sok pénze van. De általában nem hord magánál készpénzt, csak vasárnaponként, amikor templomba megy, hogy adakozhassék az egyháznak.

A komornája által diszkréten átvasalt és meghajtogatott ötfontost hagy minden szertartás után az adománygyűjtő tálban. Ha nagylelkűségi rohamot kap, akkor 10 fontot adományoz. Egyébként mindig van nála olvasószemüveg, mentacukorka és töltőtoll is.

Soha nincs szüksége útlevélre

Ha utazik, szüksége van hatalmas személyzetre, biztonsági őrökre, egy csomó ékszerre, és még sorolhatnánk, de az biztos, hogy útlevélre soha, akárhová is megy.

Nem kérik tőle a repülőtéri biztonságiak a papírjait, nem úgy, mint a királyi család bármely más tagjától, vagy tőlünk, földi halandóktól szokták. Miért? A válasz egyszerű: mert minden brit útlevelet az ő felséges nevében állítanak ki

(Fotó: Getty/Chris Jackson)

forrás: http://kivultagasabb.blog.hu

kezdőkép: gbc.gi