Kedves Olvasóim!

Érdekes témát választottam mai írásomhoz, ez pedig a nevetés. 🙂 Nemcsak azért, mert szükség van rá a mai világban, megjegyzem egyre gyakrabban, hanem azért is mert ez is a viselkedéskultúra része.

A nevetés ugyanis egészséges, de a röhögés, az már lehet közönséges! Példának okáért egy negyed órás nevetés felér egynapi testmozgással. Gondolták volna? Nincs még egy olyan érzelmi reakció, ami annyi izmot megmozgatna, mint a nevetés- na de ne feszítsük túl a húrt. Nem kell csapkodni a lábunkat nagy ovációval, ha egy viccmesélő a poénhoz érkezik. Ez az ún. aranyérzék. A nevetés legyen természetes, és ne túl harsány. valakit pedig kinevetni egyenesen rosszmájúság, de ha mégsem tudjuk megállni, hogy kacagjunk, akkor oldjuk a helyzetet barátságosan.

Óriási társaségi fegyvertény, ha valaki képes egy kényes helyzetben úgy úrrá lenni, hogy általános derültséget kelt.

Az udvarias emberek mosolygósak! Tudták ezt? Figyeljék meg őket! Megérdemlik.

Egy mosolyt mindenki megérdemel, ráadásul beszélgetés közben jó benyomást is kelt, sok-sok pozitív energiával megfűszerezve azt.

A kommunikáció nagymesterei például telefonbeszélgetés közben is mosolyognak, és az át is megy a hangulatán. A mosolygós jelek (sms, viber, messenger, skype) is ezt akarja nyújtani! 🙂

Szóval: keep smiling! De azért nem kell, hogy folyton fülig érjen a szánk, csak hogy kövessük a nemzetközi divatot.

 

Forrás: 222 szó/ saját
Kezdőkép: pixabay