….és itt a plusz 2 baki:

Politikai inkorrektség

A
mediterrán országok gyönyörűek, azonban mindegyiknek megvannak a maga
belpolitikai és külpolitikai problémái, melyek közül sok téma igen
kényes, és nem is illik feszegetni. Lehetőleg még akkor se bocsátkozz ilyen beszélgetésekbe, ha úgy érzed, igaz barátokra tettél szert a helyiek személyében, kivéve persze, ha ők maguk hozzák fel a témát.
Görögországban például ne beszélj a görög-török konfliktusról, és semmiképp se dicsérd Törökországot, Olaszországban kerüld a belpolitikát és a maffia témáját, a balkáni országok lakóit pedig ne emlékeztesd a közelmúlt fájó háborús történéseire. A helyi szokásokat se bíráld,
Spanyolországban és Portugáliában például ne ítélkezz negatívan a
bikaviadalokkal kapcsolatban, inkább tartsd meg a véleményed. Az Egyesült Királyságban pedig figyelj arra, hogy ne vedd egy kalap alá az itt élőket: az írek és a skótok például nagyon büszkék származásukra.

Bár a turistákkal általában toleránsabbak azok az országok, ahol hozzászoktak jelenlétükhöz, vannak alapvető ruházkodási szabályok, melyeket illik betartani. Olaszországban például még
a tengerparti városokban, üdülőhelyeken sem illik hiányos öltözékben,
fürdőruhában, férfiak esetében pedig félmeztelenül megjelenni
, a nudista strandolás pedig szinte mindenhol csak a kijelölt helyeken engedélyezett.
Ha szent helyeket vagy templomokat látogatsz meg, a kalapot vagy sapkát illik levenni, a fedetlen vállak, a rövid szoknya, illetve a rövidnadrág azonban illetlen viselet –a hölgyeknél egy kendő mindig legyen, hogy a derekadra kösd, vagy épp ujjatlan felsődet kiegészítsd vele.
Görögországban hasonló az illem akkor is, ha egy helyi lakos vendégségbe hív magához. Egyiptomban és Tunéziában különösen érdemes figyelni a megfelelő öltözetre:
hiába vagy turista, ne vegyél fel túl kihívó ruhát, emellett nem árt
tudni, hogy ferde szemmel néznek azokra a hölgyekre is, akik nem
hordanak melltartót.

forrás: web- femina.hu

kép forrás: google