Kedves Olvasóim!

Igen-igen….Mostanában áll a bál, de nem mindegy hogyan. Farsang idején rendezik a legtöbb bált, és mindegyiken előfordulnak akár első bálozók, így az alábbi 10 pontban olvashatják, a bál 10 parancsolatát, akik még nem tudták, azok is kövessék!

Tehát:

1. Ha bál, akkor tánc. Tehát nem árt ismerni a lépéseket.Mindig a férfi feladata, hogy vezesse a partnernőjét, így tehát nem ért a biztos tánctudás.

2. Elengedhetetlen a férfias elegancia. Ajánlatos a szmoking, ha nincs, akkor egy jól szabott sötét öltöny. A nyakkendő harmonizáljon az öltöny színével- és egy díszzsebkendő is fel tudja dobni az összhangot. Hölgyek esetében nagy vagy kisestélyi, ékszerek, esetleg koktélruha. Csinos, kényelmes cipő.

3. Finom anyagból készült inget viseljenek az urak. Nem feltétlenül elvárás a fehér, lehet csupán halvány árnyalatú.

4. Illatszerrel csak óvatosan. Nem kell az erős sokáig tartó illatfelhő.

5. Ha egy hölgyet fel szeretnének kérni az urak, aki partnerrel van, akkor az illető úrtól kell elkérni egy táncra. Az esetleges visszautasítást az urak eleganciával, és méltósággal fogadják el.

6. Ha netán a parkett ördögei lennének, akkor is hagyjunk helyet másoknak. A klasszikus táncoknál tartsuk be a haladási irányt. A hölgy az úr mellett érezze magát biztonságban.

7. Hölgyválasz esetén a visszautasítás tilos! Nem halunk bele egy táncba uraim!

8. A tánc nem tapizás, és nem dekoltázspillogás. Izzadó tenyerekkel se tapizzuk partnerünk hátát. Egy jó táncos úr kézfejének hüvelykujj alatti részével irányítja a hölgyet.

9. Fiatalembereknél gyakori, hogy nincs bátorságuk a tánchoz, és majomszigeteket alkotva tesznek megjegyzéseket másokra. Hát uraim! Savanyú a szőlő? Menjetek közelebb a hölgyekhez és oszlassátok fel a szigetet. A férfiakat sem mind festőművész tervezte. Azt már nem is ragozom, hogy jaj annak a férfinak, akinek a megjegyzéseit meghallják a nők! 🙂

10. Ha a partnerünk állandó, akkor legyünk vele figyelmesek, előzékenyek. Ruhatárban segítsük le róla  a kabátot, húzzuk ki a székét a leülésnél, álljunk fel, ha feláll az asztaltól. Ja!- és tartózkodjunk az intimitásoktól, az összetartozást nem kell ilyen jelenetekkel megspékelni, anélkül is összetartoznak a párok.

Jó bálozást kívánok!

Forrás: OK.Protokoll pusz