Kedves Olvasóim!

Az okostelefonok világában mostanság mindkettő gyorsan elkészül. A kis videó és a fotó is. Dehát mégis mire figyeljünk?

Az tény, hogy ezek a készülékek átvették a fényképezőgépek szerepét, ezért is fontos az odafigyelés és a körültekintés.

A fotó lehet szelfi, melyen kizárólag csak a kép készítője látszik, vagy még 2-3 barát. Viszont olyan képek is készülhetnek, melyeken járókelők, ott ülők, szóval idegenek is szerepelnek. Így az elkészült fotók sérthetik a rajtuk szereplők személyiségi jogait. Igaz, hogy a legtöbb fénykép és videó a mobilok tárhelyén marad, de 1-2 felkerül a közösségi média oldalaira, ami kellemetlen következményekkel is járhat. Így az a javaslatom, hogy a fotókat igyekezzünk úgy elkészíteni, hogy ne szerepeljenek rajtuk idegenek, vagy ne legyenek egyértelműen felismerhetőek rajtuk.

Ismert személyhez közös fotó, vagy szelfi céljából csak akkor menünk oda, ha szemmel láthatóan nem zavarjuk meg őt semmilyen tevékenységében, és a magatartásából is látszik, hogy szívesen áll telefonunk elé.

Még egy saját észrevételt is engedjenek meg. Esküvőn készült képek esetében ezekre különösen figyeljünk! Például az ifjú párról ne posztoljunk ki képeket az ő beleegyezésük, és hozzájárulásuk nélkül a közösségi felületekre. Engedjük meg nekik azt, hogy saját nagy napjukról ők legyenek az elsők, akik közhírré teszik boldogságaik pillanatát.

Bízom benne, hogy hasznos információkkal szolgáltam! További szép napokat kívánok!

Forrás: saját + SM:Köszönöm, kérem2018

Fotó forrás: pixabay.com