Kedves Olvasóim!

A kommunikációs vezetés is egy szép feladat, így most nem a protokoll világáról, hanem a protokoll szabályokat is követő kommunikációról a SMALL TALK-ról írok Önöknek, ami a társadalmi érintkezés leggyakoribb formája,és amit úgy is neveznek, hogy súlytalan beszélgetés.

Most,amikor a koronavírus járvány kapcsán ezen érintkezések „tiltott” zónába kerültek, talán nem árt megismerni, hogy miután elhárult az egészségünket fenyegető veszély, újult erőre kapva kamatoztathassuk megszerzett tudásunkat, (bízom benne, hogy mielőbb).

Lássuk bővebben:

Társalgási eseményeken, baráti vagy céges alkalmakkor, esetleg vacsorákon olyan személyekkel is kapcsolatba kerülünk, akiket nem ismerünk, vagy ha igen, akkor is csak felületesen. Ilyenkor nyilvánvaló, hogy nem szántunk oly mélyre a beszélgetési témákat illetően, hiszen csak udvariassági társalgásokat folytatunk.

Az a tartalom, amit érinthet a beszélgetés, tehát mint ahogyan az előbb is írtam, nem túl mélyreható, de mégis udvarias.

Mivel beszélgetőpartnerünket nem ismerjük eléggé ne folyjunk bele olyan témákba, mint politika, anyagi helyzet, társadalmi státusz, családi vagy érzelmi élet. Ne hogy veszélyes vizekre evezzünk!

Helyes témának javaslom  az általánosságokat érintő dolgokat, mint például az adott esemény, melyen ott vagyunk, vagy a vállalathoz céghez való kapcsolatunk.

Nem ritka az sem, hogy az ilyen lazább, oldott hangulatú beszélgetések, társalgások később barátságokhoz is vezetnek, vagy mélyebb és jobb üzleti és emberi kapcsolathoz.

Fontos az is, hogy a társalgás során kérdéseket is tegyünk fel. Érezze a beszélgető partner, hogy érdekel a véleménye.

Mindig ciki, ha ilyen alkalmakon csak egy valaki beszél és a többieket szóhoz sem hagyja jutni. Igazából ilyenkor a többiek passzívan „élvezik” mindezt, de igazából csak „elviselik”.

Figyeljünk oda!

A következő írásban a a tabu témákat járom körül, tartsanak velem akkor is.

Vigyázzanak egymásra, és önmagukra is! Jó egészséget kívánok!

Gábor by protokollexpert

Forrás: SM: Köszönöm, kérem