Kedves Olvasóim!

Tapasztalatom szerint sóvárgunk a beszélgetések iránt. Az elmúlt egy év tapasztalata leszűkítette az egymással való találkozások lehetőségét. Kevesebb személyes találkozás, és élmény volt a mindennapi társunk. Igaz az online kommunikáció segítségével mégis sikerült az emberi kapcsolatok ápolása, de korántsem természetes módon.

Az érzelmek, az ölelés, a kézfogás, az érintés, a nagy közös bulik, és ünnepnapok leszűkültek, vagy elmaradtak. Bízunk mindannyian abban, hogy ez mielőbb megoldódik, és megváltozik. A beszélgetés sok blokkot felold lelki szinten is. Törődjünk egymással! 

Barátok között gyakori ez a mondat: Bízhatsz bennem. Tudom, mennyire nehéz, amin most keresztül mész, de azt is tudom, hogy van ebből kiút. Bármikor, tényleg bármikor, ha úgy érzed, beszélnél a gondolataidról, az érzéseidről, a félelmeidről, vagy bármiről, amiről csak szeretnél, akkor itt vagyok neked, és meghallgatlak.

Az is tény, hogy minden szinten jól kell tudnunk kommunikálni egymással.

Munkánkban például, amikor valakit megbízunk egy feladattal, akkor fogalmazzunk pontosan, ne gondoljuk azt, hogy a másik magától rájön, mit szeretnénk tőle.

Ha minket bíztak meg valamivel, és nem vagyunk benne biztosak, akkor bátran kérdezzünk.

Kollégáinkkal legyünk közvetlenek, figyelmesek. A kommunikáció ne szoruljon kizárólag a munka korlátai közé. Adjunk esélyt egymás megismerésére.

Sokkal kellemesebb lesz egy munkahelyi légkör, ha barátságos viszonyban vagyunk egymással. Különösen mostanság.

Próbáljunk minél kevesebbet beszélgetni a magánéletünkről. Ez baráti téma, és nem munkahelyi. Ne feledjük, amit másokból látunk az a jéghegy csúcsa. Ne állapítsunk messze menő következtetéseket, a felszínes ismereteink alapján, ezzel befolyásolva másokat is. Illetlen dolog, tapintatlan, és valljuk meg, nekünk sem esne jól.

Tehát:

  • Adjuk meg a tiszteletet egymásnak.
  • Kérdezzünk bátran, ha valamit nem tudunk.
  • Segítsük egymást!
  • Ne telefonáljunk munkahelyünkön sokat magánügyben.
  • Ne késsünk el!
  • Rossz kedélyállapotunkat ne nyomjuk rá a társaságunkra.

Legyen szép napjuk, és mielőbbi kilábalást kívánok a nehéz időkből!