Kedves Hölgyeim!

A nőnap eredetileg a nők iránti tisztelet és megbecsülés kifejezésének napja volt. 1917-ben azért volt fontos, mert a nők még nem szavazhattak a legtöbb országban, így az egyik legalapvetőbb emberi jog hiányában valóban szükség volt arra, hogy a nőket külön ünnepeljék.

Virággal minden kifejezhető: hála, köszönet, megbecsülés, törődés, elismerés, tisztelet, odafigyelés, figyelmesség, mosoly, kedvesség, szeretet, szerelem. A nők részére meghatározó ez a nap és az ajándékként kapott virág, így semmiképpen se feledkezzünk meg róla! Akár egy szál virág is megteszi, a lényeg a szívből jövő odafigyelés.

Ez természetesen attól függ, hogy ki az ajándékozó és ki az ajándékozott. Szívszerelmünk bizonyára örül egy hatalmas csokor vörös rózsának, míg a szomszéd valószínűleg félreértené, ha ilyet kapna nőnapra. Érdemes tehát megválogatni, hogy kinek milyen virággal kedveskedünk. Szerencsére a tavaszi időszakban a cserepes virágok mellett számos friss, vágott virágot találunk a virágárusoknál, így a variációs lehetőségeknek se szeri, se száma.

Cserepes virágot csak annak illik adni, akiről biztosan tudjuk, hogy szereti, szívesen gondozza a cserepes növényeket. Közeli hozzátartozó hölgyeknek, nagyinak, édesanyának, anyósnak, kislánynak kitűnő választás az egy szál tavaszi virág is, kivéve az említett vörös rózsa.

A legfontosabb, amit sajnos sokszor nem veszünk figyelembe: a virágot – legyen az egyetlen szál vagy egy hatalmas csokor, netán cserepes darab – mindig illik kicsomagolva odaadni. Semmiképpen se abban a selyempapírban adjuk át, amiben a virágostól elhoztuk. A díszcsomagolás nyilván más tészta, ha külön erre az alkalomra kértünk ilyet, abban az esetben természetesen így is átadható bármelyik. Amit sokan nem tudnak, illik a virágot bal kézben fogni, és felfelé tartva átadni. A virágátadás olyan, mint egy koccintás: mindig nézz a másik szemébe, amikor átadod a csokrot.

És természetesen illik néhány kedves szóval illetni az ajándékozottat: remek alkalom ilyenkor átadni a legfontosabb üzenetet, elmondani, hogy miért vagy hálás, miért szereted, miért fontos a megajándékozott személye a számodra.

és egy kedves GYTV-s műsor 15 perc 8-tól:


Forrás: gyöngyöstv.hu

life.hu